Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου

Σχετικά με εμάς

Ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου πρώτο ιδρύθηκε το 1966 και ήταν η πρώτη καθαρώς Κυπριακή αυτοκινητιστική Λέσχη. Σκοπός του η προώθησής του αυτοκινητιστικού αθλήματος στην Κύπρο που μέχρι τότε όλοι οι αγώνες αυτοκινήτου διοργανώνονταν από τους Άγγλους των Βάσεων.

Με τα λίγα μέσα που διαθέταμε τότε, ξεκινήσαμε τις πρώτες μας διοργανώσεις – μικρά ράλι, ώτοκρος και αγώνες δεξιοτεχνίας καλυτερεύοντας κάθε φορά το επίπεδο και θέτοντας καλές βάσεις για το μέλλον.

Τον Μάρτιο του 1974 αποφασισθεί μια γενική αναδιοργάνωση. Ξεκινήσαμε με την απόκτηση εντευκτηρίου για τα μέλη μας και επεκτείναμε τις δραστηριότητες του ομίλου σε πολλούς τομείς, εκτός του αυτοκινήτου.

Στο αγωνιστικό Πρόγραμμα του 1974 ο ΟΦΑ θα διοργάνωνε τους αγώνες του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι και Ταχύτητος.

Τον δεύτερο μας αγώνα, την Ανάβαση Λευκονοίκου την διοργανώσαμε την 7ηΙουλίου. Μια εβδομάδα πριν τα τραγικά γεγονότα που όλοι ζήσαμε και που η ανάμνησής τους θα είναι πάντα βαθιά χαραγμένη στην ψυχή μας, και που τίποτα δεν άφησαν στο ανεπηρέαστο.

Και μετά που ο πόλεμος κόπασε και άρχισε από όλους η προσπάθεια και ο αγώνας για επιβίωση, ξαναμαζευτήκαμε και αποφασίσαμε ότι και εμείς έχουμε την υποχρέωση και την ευθύνη να συμβάλουμε στο καινούργιο οικοδόμημα της Κυπριακής ζωής.

Για δύο χρόνια είμασταν η μοναδική Αυτοκινητιστική Λέσχη που συνέχιζε το άθλημα.

Με τις δραστηριότητες μας δημιουργήσαμε καινούργια ενδιαφέροντα στα μέλη μας και αποκτήσαμε ένα σεβαστό αριθμό νεών μελών, που με την σειρά τους θα συνδράμουν και αυτοί στην ανοδική πορεία του Ομίλου.


Made with love by OFA. All rights Reserved.